Stomatološka protetika

Stomatološka protetika

Osmijeh je jedan od glavnih estetskih faktora našeg lica te je druga stvar koju vaš sugovornik primijeti na Vama nakon očiju.

Kome je potrebna dentalna protetika?

Dentalna protetika je grana dentalne medicine kojom se rješava problem nedostatka zubi, poboljšava izgled i funkciju protetskim nadomjeskom.

Shodno tome, ne čudi da su zubna protetika i estetska stomatologija jedne od najtraženijih područja i usluga koje dentalna medicina nudi.

Namijenjena je svima koji se susreću s oštećenim ili oslabljenim zubima kao i onima kojima nedostaje jedan zub ili svi zubi.

FIKSNA PROTETIKA (krunice, mostovi, ljuskice)

Zubne krunice postavljaju se na jako oštećen ili estetski neprihvatljiv zub te na prirodan zub koji je oslabio te ga je potrebno zaštititi i ojačati. Također postavljaju se i na zubni implantat koji zamjenjuje prirodan zub.

MOBILNA PROTETIKA

Totalna ili potpuna proteza se izrađuje kod pacijenata sa potpunom bezubosti. U takvom slučaju potpune bezubosti postoji nekoliko mogućnosti rješavanja takve situacije.

PROTETIKA NA IMPLANTATIMA

Sve mogućnosti klasične protetike se rade i na implantatima. U slučaju nedostatka jednog zuba ugrađuje se jedan implantat i jedna krunica. U slučaju nedostatka više zubi izrađuje se most na dva ili više implantata.

Dental centar Škaričić

Prvi pregled uključuje:

  • specijalistički prvi pregled
  • dijagnostika postojećeg stanja
  • digitalni ortopan
  • izrada individualnog plana liječenja

 

Ugovorite termin za besplatan prvi pregled:

Call Now Button